14. april 2013

Rødhai nok en gang - sånn halvveis elendig guiding... - 12.4

Hadde egentlig tenkt å innlede meitesesongen nå til helga, men været innbød ikke til det - og jeg avtalte en rødhaitur med Stein og Ståle fredagskvelden i stedet. Stein mangler jo arten, og Ståle var også klar for en rødhai igjen - han fikk jo sine to i 2006, så det begynner å bli en stund siden.

Var på plass rundt 2030 - og rigga oss opp, men Stein rett på hotspoten, og jeg og Ståle på hver vår flanke. Det begynte ganske tregt, men etter omtrent en times fiske ble det litt action. Først et lovende napp på min stang, så fast fisk hos Stein. Dessverre gikk fisken til Stein i bunnen like ved land - og forsvant. Skikkelig surt, for det var nesten 100% sikkert riktig sort, dog neppe veldig stor.

Etter dette ble det stille en lang stund. Vi kikket etter småfisk inne på grunna, men spottet bare masse torsk og noen småsei - samt en liten skrubbe. Rundt midnatt begynte det å skje ting igjen. Først lovende napping her og der, så kroket jeg en liten fisk på den ene stanga mi. Kjentes nok en gang ut til å vær riktig sort, men datt av like ved land. Virket som denne turen skulle bli skikkelig stang ut...

Litt over midnatt begynte vi egentlig å bli klare for å avslutte turen, det regnet og begynte å bli surt. Imidlertid runnet det heftig på den ene stanga mi - og denne gangen satt fisken. Den var sånn passelig tung, og etter litt pumping dukket en pen hai opp. Ikke veldig lang, men uventet feit, og etter måling og veiing kunne ny pers konstateres: 1040g/64cm. 


Ny rødhaipers igjen - 1040g/64cm
Mens vi holdt på med fotografering og veiing - nappet det heftig på Ståles stang - og han kroket en fisk som også viste seg å være en hai. Litt kaos en stund, men ikke lenge etter kunne også Ståle konstatere ny pers: 720g

Vi håpet at dette skulle være starten på en ny bettperiode, og drøyet en time til - i håp om at Stein også skulle få krysset av arten. Det var det imidlertid ikke, etter noe mer napping og et lovende run døde det igjen. 0130 pakket vi sammen - temmelig trøtte. Synd det ble stang ut for Stein - men neste gang!

Ingen kommentarer: