2. oktober 2013

Tungetur med SMS - 24.9

Snakket en del med Sverre i NKML (SMS) for en stund siden ifbm. tungefiskingen. Han har jo lagt inn en god del innsats i å fiske etter tunge i området tidligere, så han ble invitert med på tur en gang det passet slik.

Så passet det seg slik at Sverre skulle til Oslo på møte, og etter litt frem og tilbake booket han et morgenfly tilbake, og jeg avtalte å plukke ham opp på Oslo S. for en tur med tungevindu. Var litt skeptisk til om det begynte å bli for seint på året, men med forbehold sa jeg at jeg trodde det ihvertfall burde være mulig å få se en tunge eller to.

Jeg plukket opp Sverre på Oslo S. litt over 1830, og så satte vi kursen for tungestranda. Vi så imidlertid ikke stort med tunge der - jeg fant en bitteliten en, men da Sverre skulle fiske på den var den borte, så han fikk ikke se den en gang. Vi fortsatte litt videre - lite å se her også, men her fant vi ihvertfall en tunge Sverre fikk fiske på. Den var anslagsvis 4-500g, men det var ikke snakk om at den ville ta. Det begynte også å bli latterlig kaldt å være ute - vannet var ikke så kaldt, men lufta var ille, og siden en bli våt på fingrene hele tida begynte det å bli ganske utrivelig. Tror egentlig tungesesongen er slutt nå gitt... Men: Jeg synes uttellinga var såpass dårlig at jeg tenkte vi burde prøve et sted til før vi gav oss.

Fant der enda en liten tunge som Sverre fikk fiske på, men heller ikke denne ville. Bestemte meg for å avslutte med å teste på motsatt side selv om vi egentlig burde gitt oss - det er et sted vi faktisk ikke har sjekket før. Vanskelig å komme til der, bare et sted å gå ut, og kort strand som ligger langt ute og dermed var vanskelig siden det var flo. Men: Fikk umiddelbart godfølelsen for denne plassen og fant faktisk 2 tunger. Den ene tok agnet momentant - ikke bare en, men hele 3 ganger. Av en eller annen uforklarlig grunn fikk imidlertid ikke Sverre kroket den, så vi måtte gi oss der. Klokka var 02-ish, og begge var iskalde og våte - Sverre mest, siden vadebuksene hans hadde et par hull.

Leverte Sverre på Gardermoen rundt 0330 - tror egentlig han var ganske fornøyd selv om han var trøtt og kald og ikke helt ble ferdig med at han ikke hadde greid å kroke tunga... Vi begynner jo å bli litt bortskjemte med uttellingen etter hvert - men vi så sa til slutt 5 tunger og fikk fisket på 3 av dem - det er slett ikke ille det. 


Jaja - tror egentlig det var tungesesongen 2013 for min del - hvis ikke varmen plutselig kommer tilbake. Nå står nok rødhai og diverse annen morro på agendaen.

1 kommentar:

SMS sa...

Takk igjen for turen! Vondt å ha tre napp av en ganske så stor tunge på den måten og ikke klare å kroken den. Servert på sølvfat, men nei... Veldig fornøyd med å ha fått se vinduet, teknikken og biotopene, utvilsomt verdt en lang og grisekald kveld. Neste sommer!