24. oktober 2015

Vestfoldtur med Romerikslaken 11.10

Stein minnet meg om at det var nøyaktig 5 år siden vi hadde en heldag i Vestfold med artsfiske sammen. Nå har det skjedd mye på artsfiskefronten siden den tid, men jeg lot meg inspirere til å ta initiativet til en mimrerunde - og jeg, Stein og Ståle møtte dermed opp til en heldag søndag morgen 08. Med tre personer og en liten haug fiskeutstur ble bilen til Ståle raskt fylt opp før retningen ble satt mot Vestfold/Telemark. Hovedmålet for dagen var primært å nyte en hel fiskedag i trivelig lag, samt kanskje plukke noen morsomme småarter. Vi ble også enige om å ha en uhøytidelig artskonkurranse underveis - med heder og ære som premie.

Vi gjorde som sist tur og stoppet først i Holmestrand for å teste den nye bølgebryteren der. Det var selvsagt satt opp et "Fiske forbudt"-skilt der, til tross for at det var masse fokus på at dette skulle være en plass tilgjengelig for allmennheten - herlig! Det virker dog som de fleste gir fullstendig blaffen og det var det en del fiskere på plass der da vi ankom. Fisket var dog ikke stort å skryte av - kjedelig fiske med noen få eksemplarer i microklassen av sypike, hvitting, torsk, sandflyndre og taggis. Det gikk derfor ikke veldig lang tid før vi dro videre.

Så hadde vi et kort stopp som leverte noen skrubber og småtjafs, for vi stoppet på andre holdeplass fra forrige tur - Langangen. Her rigget vi oss opp utover flytebrygga - og det var relativt action en stund, men det gikk i små makrell, hvitting, torsk, sei, sandflyndrer, sypiker, skrubber og rødnebb. Ståle persa på bergnebb med 91,5g, mens Stein dro en del flatt - deriblant 2 lomrer på rundt. Selv fikk jeg ikke noe veldig spennende - det morsomste var en taggis som sikkert var litt over halvkiloen - min største på østlandet noensinne. Rett før det skumret pakket vi sammen for å dra til neste stopp.

Siste stopp var gode gamle Nevlunghavn. Vi kikka litt rundt, men etter ikke lang tid bytta vi til vadeutstyr og tok en runde på en strand ikke alt for langt unna. Fantastisk flott og digert område å vade i - og det skulle vises seg å være mye å se - først en del skrubber og slikt, så noen piggvarer også. Jeg fant ganske raskt en liten piggvar som Ståle (som manglet arten) fikk lov til å fiske på. Fisken hadde ingen problemer med å sluke en hel ansjos og dermed ny art på Ståle - piggvar på 230g. Deretter gikk det slag i slag. I løpet av drøye 3 timer vadet vi over et temmelig stort område og så sikkert mellom 15 og 20 piggvar, dog mye veldig smått. Før vi pakket sammen igjen hadde jeg og Ståle fått 3 hver. Min største klokka inn på 2060g, Ståles 780g. Ståle fant også ei gapeflyndre, men den var sær og ville ikke ta. Stein var uten vadebukser, og for hans del kuliminerte fisket i ei dvergulke i småbåthavna. Ståle gikk av med seieren i artsfiskekonken med 10 arter, og KJS ble desidert jumbo med bare 7 arter. Ellers var det en flott tur med hyggelig selskap - bør absolutt gjøres igjen om en 5 års tid!

Ingen kommentarer: