4. mai 2015

Oslofjorden med vadere, vindu & Lars 30.4, 1.5 & 2.5

Lars kom nedover fra Florø for å vindusfiske. Forholdene forrige helg var jo lite å rope hurra for - men vi håpet at det skulle bli bedre denne helga, og vi kjørte på.
Torsdag 30.4 
Jeg, Marius og Lars sjekket først forholdene på en lite besøkt plass, men der blåste det litt mer enn vi hadde håpet. Vi fortsatte derfor til en gammel traver av en strand. Første post var å grave børstemark. Inne i kroken på stranda fant vi ingen, tross iherdig graving. Vi flyttet derfor lenger ut, hvor vi fant noen grove mark, men det var ikke flust av dem.

Så var det å lete etter fisk: Vi søkte over den ene stranda etter den andre, uten noe som helst tegn til liv. Her og der så vi noen skrubber, men det varr omtrent alt vi ser.  Halvveis på strekket måtte vi opp på land og fylle på med energidrikk og få litt varme i kroppen. Yr.no påsto at det skulle stilne rundt midnatt, men det gjorde det slett ikke. Vindretninga var også feil - og sikten ganske dårlig. 

Vi vadet et stykke til, og så samme strekket tilbake uten at det er noe spennende å se - merkverdig. Gav oss for dagen sånn rundt 0130 og håpet på bedre lykke neste tur...
Fredag 1.5
Bedre vindforhold lørdagen gjorde at forventningene var høye da jeg, Lars, Stein og Marius møttes for å grave børstemark. Vi fant børstemark, knakk 2 spader, traff Andreas og Jon, og sto og prata skit og strategi en stund til det ble mørkt nok til å ta et vadesveip.

Begynte med å gå over første strand. Så et par mikrotunger, ellers ingenting spennende. Grumsete vann (noe som skulle være greia hele denne helga) - mest pga. en eller annen ubestemmelig greier som lå i øvre vannlag - ribbemaneter?

Fortsatte til "ålegressplassen". Hadde ståltrua, men så bare en tunge. Prøvde å la Lars fiske på den, men den forsvant helt i det grumsete vannet...

Deretter gikk vi til et strekk som er i ferd med å bli favorittstrekket mitt. Denne gangen var det dog ikke noe å rope hurra for. Jeg og Lars gikk sørover og så skrubber, SØ og en kantnål. Marius og Stein gikk nordover, de så en tunge. Jaja, nei...

Lørdag 2.5
Bare jeg og Lars denne gangen. Vi møttes på en av kveldens utvalgte strender. Ikke noe veldig spennende å se, men Lars nappa opp en liten rødspette, og så fant jeg en liten tunge han fikk fisket opp (460g). Etter det nappet han opp en dvergulke og en ultrasliten skrubbe som fighta omtrent som en sliten sokk.

Vi fortsatte til neste strand. Veeeeldig vanskelige forhold, eneste vi så var masse sil, en av dem hoppa opp i vinduet mitt. Gav opp denne plassen kjapt og flytta til enda en ny plass. Her så vi masse skrubber og små rødspetter, en god del ulker, en mikrotunge - samt en ganske stor berggylte (!). Ikke noe av targetartene dog.

Nå var det temmelig seint, men vi kjørte på med et strekk til. Valget falt på en plass som ligger ganske i le. Observerte en del mikrotunger, masse ulker og skrubber, men nok en gang lite spennende. Var tilbake til bilen ti på fire hjemme 5-ish.

Jaja - ingen kan si at vi ikke prøvde. Veldig trivelig selskap hele helga, men pokker så kjipt at fisket var 99,9% dritt. Du MÅ nesten komme tilbake i høst Lars;-)

Ingen kommentarer: