16. februar 2015

Blanketur etter gjedde på Glommaisen 14.2

Jeg, Marius og Stein rotta oss sammen for en heldag på isen etter gjedde på Glomma. Vi var på plass ganske tidlig, men et par abborfiskere var allerede på plass inne på grunna. Rigga opp 3-4 gjeddestenger hver, samt en lurestang (noen av oss testa etter krøkle, noen etter stam.

Så var det å teste etter annen fisk mens vi venta. Ikke noe superaction dog: Stein fikk et par-tre abbor og en bitteliten sik. Jeg fikk stort sett bare hork - men til gjengjeld fant jeg et skikkelig godhull etter horken og bøtta opp. Stein slo etter hvert til med en enslig mort også, og Marius fulgte opp med en liten sik han også. Abborfiskerene hadde ganske varierende bett, men fant et bra område utpå dagen og fikk opp en del grei fisk.

På gjeddestengene skjedde det egentlig latterlig lite. Det ble etter hvert mye venting og jevnlige sjekkerunder, men ingenting skjedde. Litt utpå ettermiddagen kunne vi notere dagens eneste run. Da tikket det fint og jevnt avgårde på den ytterste stanga mi, men da jeg skulle ta tilslaget hang fisken bare på en liten stund dessverre. Kjentes ut som ganske bra tyngde, men får jo aldri vite hva vi snakker om her. Jaja - en tur nærmere storgjedda...

Ingen kommentarer: