30. november 2014

Nye fiskehelg i fjorden - 28.11 & 29.11

Fortsatt tålig greit vær, så jeg lot meg friste til et par nye turer i fjorden denne helga.

Fredag 28.11
Hooka opp med Andreas og Jonas, og så surra vi rundt i Oslofjorden på jakt etter noe gøy å kikkfiske. Kort sagt ble det lite - vi fikk kikka litt på noen nye plasser, så masse skrubbe, torsk og sø - samt en og annen brisling. Fant en diger brislingstim til slutt, men den var utenfor fiskehold, så det ble med at vi sto og lytta til den en stund. Finnes vel ikke noe bedre en 3 mann som står stille i mørket og lytter etter brisling - vil nesten kalle det ren poesi. Jaja...

Lørdag 29.11 
Denne kvelden var det klart for en ny runde vindusfiske med Ole-Håkon. Var litt halvskeptisk til egen helse, har hanga litt i det siste - men kledde meg godt og lot det stå til. Vi vada først en laaang strekke og så noen kortere. Den korte oppsummeringen er vel at vi fant lite spennende. Det ble med masse skrubber, noen sandflyndrer og små rødspetter - samt ulker, kutlinger, sø og torsk. Plagsomt med sø noen strekker - ikke bare er det mye av dem, men de har en stygg tendens til å ta fart og kjøre seg rett inn i en på ubehaglige steder - vurderer innimellom sterkt om jeg skal starte en folkeaksjon mot dum sø. Så en liten, rød fisk som pilte avgårde, kan ikke komme på veldig mye annet en mulle det kunne vært, men fikk aldri sett den skikkelig.

Kuleste observasjon denne runden var vel laksesilda som plutselig dukket opp rett foran vinduet, helt i overflata. Den lyste skarpt blågrønt i hodelykta, og virka skikkelig dessorientert der den surra rundt. Ole-Håkon hadde finmaska håv tilgjengelig, så vi fanga den for å få tatt nærmere titt på den. I lyset fra lykta hadde den knallblå refleks på oversiden og knallgrønn refleks under. Stjeler et bilde fra Ole-Håkon for å vise hvor utrolig kul denne fisken er:


Laksesild på nært hold (Foto: Ole-Håkon Heier)

Ingen kommentarer: