26. november 2014

Vindusabstinensene tar overhånd - 21.11 & 22.11

Været har torpedert samtlige vindusplaner siden begynnelsen av oktober, og nå var desperasjonen og abstinensen til å ta og føle på. Når det da endelig ble en helg med bra føre lot jeg meg friste til å finne frem vadere og vindu igjen - selv om temperaturen har rast noen hakk siden sist...

Fredag 21.11
Fredagen så forholdene strøkne ut, og jeg hooka opp med Andreas fredagskvelden og dro nedover til fjorden.

Var veldig spent på forhold og sikt, men alt så strøkent ut, og børstemarkgraving gikk lekende lett på lavvann. Vi fortsatte så til første strand og spente på oss vaderne - vindstille og ganske mildt faktisk, og jeg ble skikkelig gira med en gang vi nærmet oss vannet. Vannet var forbausende lite kaldt, men det var ikke veldig mye liv å se: Kutlinger, små skrubber og en og annen ulke. Da vi gikk ut på plassen der jeg så en diger piggvar i fjor fikk jeg litt skjelven, og så gikk jeg meg rett på en piggvar igjen. Ikke noen gigant, men vurderte det til å være pers. Virka ikke kjempeinteressert med det samme, men litt småristing på ansjosen var det som skulle til før den hogg. Forsøkte å puste rolig og venta til den fikk snudd seg med å sette tilslaget - og det funka bra. Ganske snart lå det en ny piggvarpers på 2470g i håven:-)!

Ny piggvarpers: 2470g/48 cm lang (og 39 cm bred) (Foto: Andreas Næristorp)

Så ikke mye mer spennende her - men fikk sjekka et par nye plasser - fantastiske sådanne. Dro etter hvert videre til et par andre plasser - ingenting spennende å se - men ekstremt lavvann gjorde at vi fikk sett skikkelig på en del av stranda vi aldri har nådd før - utrolig fint område, ikke så rart tungene trives i området. Tok til slutt en titt på et tredje område. Så egentlig fint lite der også, så oppsummeringsvis var det ganske lite liv over hele linja. Det gjorde dog ingenting, når den ene fisken jeg fikk var ny piggvarpers!

Lørdag 22.11
Forholdene var fremdeles strøkne med klart (og lavt) vann, lite vind og temperaturer på plussiden. Lot meg derfor friste til å hooke opp med Ole-Håkon for en ny vadetur.

Denne gangen sjekka vi et område som har levert piggvar før - og de var der faktisk fremdeles, mest bittesmå dog. Vi så til sammen 8 piggvar og fikk en hver. Min var den største - anslagsvis 6-700g, den ble sluppet pent ut umiddelbart. Ellers var det ganske mye liv i vannet i dette området; Ole-Håkon dro opp noen skrubber, en gapeflyndre, samt ulke, dvergulke, svartkutling og sandkutling. Jeg fikk en sandflyndre, faktisk en ganske sjelden fangst på vindufiske. I tillegg fant jeg en liten tangbrosme av ukjent type på grunna, men den ville dessverre ikke ha mat.

Vi tok en drøy halvtime og kikket etter kantnål til slutt, men kantnålene var vekk. For det meste bare ulker og kutlinger var å se, så vi dro fornøyde hjem litt over midnatt.

2 kommentarer:

Dan Andre Aarsvold sa...

Gratulerer med flott fangst!
Har ikke hørt om gapeflyndre på vindusfiske før, har dere opplevd dette ofte?

;kjs sa...

Har sett en god del gapeflyndre faktisk - men kun på våren mens vannet var ganske kaldt. Da ville ingen spise dog - så dette er faktisk den første jeg har vært borti som har vært på hugget...