12. januar 2014

Skrubberier 8.1

Hadde til dels alvorlige fiskeabstinenser, så når regnet og vinden gav seg onsdagskvelden rotta jeg meg sammen med Andreas for et sveip etter skrubbe i de indre delene av fjorden.

Tenkte først å sjekke om det virkelig var slik at Holtekilen er så godt som skrubbefri til tross for at det ser ut som et superskrubbested på papiret/kart/flyfoto. Kort sagt så er det vel faktisk slik - vi så noen få, deriblant en riktig stor, men det var alt - selv etter at vi sjekka 3 ulike plasser...

Neste stopp var lenger ut - her fant vi noen få sist, men så godt som ingen nå. Sjekka utløpet av bekken der det var noen sist, men så ingen denne gangen. Derimot var det en del kutlinger i bekkeutløpet, og etter å ha finlest Nationalnyckeln og diverse andre kilder noen ganger i det siste mente jeg det skulle være mulig å artsbestemme leirkutlingene sikrere enn sist, så da Andreas ville prøve tryllet jeg frem en mikrostang til ham. Han fikk riktignok kun en - men den så lovende ut så den ble med hjem i en pose.

Nå var vi lei av å ikke finne skrubber - så vi dro videre til et par mer velkjente skrubbeplasser. Her var det skrubber, særlig den ene plassen der vi har funnet veldig mange tidligere også. Ingen store dog... Så det var det, egentlig. Torsdag konkluderte vi endelig (etter makrobilder, telling av skjell++) helt sikkert med at det faktisk var en leirkutling vi fant, så Andreas var rimelig happy med ny art om ikke annet.

Ingen kommentarer: