7. januar 2014

Årets første fisketur - 1.1

Fiskeåret ble innledet med en liten isfisketur med Stein på årets første dag. Vi var dog litt skeptiske til værmeldingen, men det var meldt en liten åpning med OK vær midt på dagen, så vi la ambisjonsnivået relativt lavt.

Vi satset på et av vannene på Hadelandsåsen, og håpet var å finne både stor sik og brukbare røyer der - vet fra før at de er der. Stein hadde dessuten spart på røya som ny art, så for ham var det jo dessuten en gylden anledning til å begynne fiskeåret med et nytt kryss på artslista.


Det lå heldigvis bra med is på vannet, men den hadde sluppet litt inne ved land, uten at det var vanskelig å komme utpå isen heldigvis. Var en del spor og gamle hull på isen, så det har vært folk der før i år opptil flere ganger. Vi så noe spredt fisk fra starten av dagen, og etter noen missa fisk så kunne Stein notere ny art med ei lita røye (art nummer 82 for hans del).

Jeg fikk også opp noen røyer - den ene hadde faktisk finfine gytefarger, eneste røya med skikkelige gytefarger jeg har fått faktisk. Fant ikke noe sik dessverre, og alle røyene vi så var ganske små. Rundt kl. 12 forsvant dessverre også røyene sporløst og vi så nesten ikke noe fisk under isen lengre. Etter å ha lett litt rundt en stund prøvde vi oss etterhvert med litt improvisert duppmeite i den åpne råka også, uten at vi klarte å lure noe fisk her heller. Vi pakka derfor sammen litt tidlig, og kalte det en dag...

Uansett var det en finfin og hyggelig liten tur på isen - og en grei start på fiskeåret 2014!

Ingen kommentarer: