29. august 2009

Sommerferie - Bømlo og Sunnmøre

Sommerferie betyr sjøfiske, og som regel dukker det opp noe spennende ila. ferien - i år har det imidlertid ikke slått til helt, selv om det finnes noen små lyspunkter...

Bømlo 5.-12.7
En ukes familieferie hos svigers. En usedvanlig treg kveld på haikaien på Stord (hågjel, svarthå og brungylt ble riktignok notert). Dessuten bra artsspenn: Gapeflyndre, sandflyndre, skrubbe (1000g - ny pers), berggylte, grønngylt, blåstål/rødnebb, bergnebb, hvitting, hyse, lyr, torsk, lange, makrell, knurr og rødknurr (ny art!). I tillegg så jeg den største lyren jeg noensinne har sett på flyndreplassen - den vurderte sterkt om den skulle ta sandflyndra som jeg holdt på å sveive inn (!).

Ellers lite spennende å melde, store mengder smågylter og små/mellomstore sandflyndrer/skrubber, samt hvitting, lyr, og en og annen hyse og knurr. Testing av nye plasser har vekselvis resultert i ingenting og sikre sypikeplasser... Traff makrellstimen to ganger - noe som resulterte i hhv. 3 og 4 store makrell, dvs. bortimot kiloen... Brukte en del tid på å teste ut nye plasser i år, men det ble stort sett som ventet: De fleste plasser en når fra land er dominert av leppefisk - og de få som er dype nok til at de er borte har ofte hardbunn, og er dermed dominert av sypiker... Lite makrell å finne, men det var flere steder ganske store mengder av mindre fisk i stim, trolig sild. Prøvde med sildehekle, men uten suksess.

Sunnmøre 29.7-5.8
OK, ikke noe å skrive om, men for ordens skyld: Ble litt fisking på Sunnmøre i sommer også, men all time low resultatmesssig. Ikke en eneste fisk å rope hurra for - småsei, smålyr, små torsk, gylter og sypiker, samt små ørret. En tur i elva resulterte i en sjøørret på kanskje 3 hekto - jaja... Ikke verken makrell eller taggmakrell å se.

Var en tur og besøkte slekta i Romsdalen dog - satte line i Innfjorden og det resulterte i en praktfull piggskate på 4-5 kg som selvsagt fikk friheten etter at barna hadde fått kost litt med den - den fikk for øvrig navnet "skatepetter"...

Ingen kommentarer: