19. juni 2019

Stamfiske 11.5, 17.5, 18.5, 24.5 & 31.5

Lørdag 11.5
Jeg og Andreas testa Glomma lørdagen, og fikk selskap av Anders. Mye og kaldt vann - og utrolig kald vind, selv om vi slapp unna regnet som var meldt.

Andreas satte seg på plassen øverst, og jeg satte meg nedenfor. Jeg gikk beinhardt ut og fikk en nydelig stam på 53cm/2040g på første kast.

Første kast - stam på 2040g/53 cm.

Så nappa det igjen med en gang jeg kasta ut 3 ganger på rad uten at fisken satt, før jeg kroka en vilter sak vi ikke ble helt klok på før den lå i håven: Det var en utrolig prikkete ørret på 63cm/2410g.
Neste 3-4 kast - ørret på 2410g/63 cm.

Så fikk jeg en buk, og etterpå var det dødt hele kvelden for min del. Hadde vel uansett fått kvota mi...

Andreas hadde ikke et napp på hele kvelden, mens Anders fikk 5 buk, en kilosstam og ei fillete brasme. Rart det ikke var mer action i skumringa, men kan uansett ikke klage for egen del.

Fredag 17.5 
Avsluttet 17. mai med en stamøkt i Glomma sammen med Andreas. Finfine forhold, men veldig vanskelig å få igang fisken. Jeg fikk en buk ganske tidlig, ellers var det bare smånapping. Etter hvert fikk Andreas opp en brasme og 2 små stam. I skumringa burde det teoretisk sett tatt av, men i stedet var det veeeldig tregt. Når det begynte å bli mørkt kom det imidlertid inn noe fisk av riktig sort. Jeg fikk først en finfin stam som pendla mellom 1980g og 2000g (gir den 1990g da...), og litt seinere en 1540g og en 1620g.

Småpen stam i skumringa - 1990g.

I tillegg hadde vi noen flere lovende napp, men det tok aldri helt av. Gav oss nærmere 01 en gang...

Lørdag 18.5 
Tok en ny tur til Glomma 18.5 med Andreas og Stein. Denne gangen testet vi en annen plass, som ofte pleier å levere på denne tida. Denne gangen var imidlertid fisken helt av. Bare noen få smånapp på alle sammen, selv om forholdene egentlig var finfine...

Fredag 24.5  
Det ble en alenetur til Glomma i går. Hadde egentlig tenkt å fiske samme plass som sist, men det var for mye vann, så det ble en økt på Siva i stedet. Mye vann der også, og ganske tregt fiske, men hadde tidlig et stamnapp, så trøkka på litt for å se om den kunne lures opp. Mye smånapping ellers, trolig mort. Etter flere forsøk kroka jeg skumringa en skikkelig fisk, og den var ganske tung og solid. Snuste på 2 kg-grensa, men klokka inn på 1980/52 cm. Etter dette skjedde det ikke så mye mer, og jeg pakka sammen rundt 23.

Fredag 31.5  
Ny tur til Glomma, med Andreas denne gangen. Hadde tenkt å fiske der jeg prøvde å fiske uka før, men det gikk ikke denne gangen heller, så vi havna på Siva igjen. For min del ble det en treg aften, men Andreas klinka til med både pers på vederbuk og en fin stam.

Ingen kommentarer: