26. oktober 2014

Lakefiske med Rudolf 23.10

Da jeg gjorde et et ikke alt for vellykket forsøk på å guide Rudolf til gjørs i sommer snakket vi en del om lake - han mangler arten, og jeg lovet at om han kom i lakesesongen skulle jeg gjøre et forsøk på å guide ham. Nå passet det seg slik at han var i Oslo i jobbsammenheng her nå på torsdagskvelden og vi ble vi enige om å gjøre et forsøk etter lakene.

Da dagen nærmet seg virket det som det aller meste rottet seg sammen mot oss. For det første blåste og regnet det temmelig mye torsdagen, og for det andre steig Glomma raskt og mye etter vedvarende regnvær. Vi ble enige om å gjøre et forsøk likevel, og planen var at jeg skulle plukke opp Rudolf på Lillestrøm. NSB tenkte imidlertid at det var en dårlig idé, og all togtrafikk på Oslo S. stoppet opp slik at Rudolf ble stuck der. Da var imidertid jeg allerede på vei ut døra, så jeg satset i stedet på å plukke ham opp der i steden. Det var dog lettere sagt enn gjort, siden det var fullstendig kaos rundt Oslo S. - men det gikk til slutt - og vi kom oss avgårde en drøy time etter planen.

Turen gikk til det som har vært en av de sikreste lakeplassene ved høy vannstand på høsten. Rigga oss opp under brollyen, og selv om det var mye vann tok det ikke alt for lang tid før smålakene var på plass. Snittet er visst lavere enn noensinne der oppe, men etter et par timer med fisking og fiskeprat under brollyen kunne vi notere oss 3 stk 3-400g laker hver. Ganske grei fangst etter forholdene det, selv om det mangla fisk av størrelse - målet om ny art for Rudolf var nådd, så vi pakka etter hvert sammen og dro hjemover.

Veldig trivelig å være på tur med Rudolf og mye spennende å snakke om - han har jo et helt annet perspektiv på undervannslivet enn oss som bare ser det fra overflaten... Vi snakket om diverse rariteter i salt og ferskvann, og diskuterte dykking og fisking i herlig blanding - så tiden raste avgårde. Vi pønsket også ut et par mulige prosjekter til senere anledninger - fortsettelse følger kanskje!

Ingen kommentarer: