15. mai 2014

Romsdalsfjorden - 7.-11.5

Så hadde turen kommet for årets første planlagte langtur. Denne gangen var det jeg, Marius, Stein og Ole-Håkon som skulle på tur - og målet var Romsdalsfjorden. Vi hadde et par turer dit for noen år siden, dog uten de helt store fangstene. I år var planen å fiske lenger ute i fjorden og dypere. Targetarter var bl.a. spisskate og skolest (yeah right), og vi håpet også å finne lysingen - og kanskje noe småmorro inne på grunna.. Onsdag ettermiddag den 7.5 freste vi oppover, og var på plass sånn i passelig tid til å ta et sveip etter tullefisk etter å installert oss i hytta. Kort sagt var ikke livet inne på grunna noe særlig å hige etter så tidlig på året - vi fant slett ikke noe spennende, bare litt sild, sei og torsk, og la snart inn årene for kvelden.

De neste dagene ble dermed brukt til båtfiske. For en gangs skyld hadde vi funnet vi et sted som hadde skikkelige båter, og vi fikk faktisk testet mange ulike plasser rundt i fjordsystemet. Det viste seg ganske snart at det var ganske lite liv på grunt vann - så det endte etter hvert med at vi brukte nesten all tiden vår på dypt vann. Vi prøvde å lete etter lyr og sei, men var bare såvidt borti sei ved et par andledinger, og da veldig dypt. Skolestforsøkene endte som ventet med haibonanza, men det er bare å fortsette å lete, så dukker de nok opp etter hvert. De helt store fangstene uteble vel egentlig, men det dukket etter hvert opp litt hyggelig fisk: Stein fikk 3 lysinger opp til drøye 4 kg på målrettet fiske - og Marius fikk notert lysing som ny art med en fisk på knappe 4 kg. Marius persa på blåkjeft og hvitting - og ellers kom det opp en del knurr, en glassvar, en god del lusuer og en god del brosme og lange. Ole-Håkon sto for turens fisk da han fikk opp en søt og liten, men utrolig vakker spisskate på 3,4 kg. Mine beste fisker endte med å være ny pers på brosme på 10,1 kg/94 cm og ny langepers på 13,21 kg/124 cm. Fortsatt forbedringspotensiale på begge disse forsåvidt - men har i det minste kommet over 10 kg-grensa.

 Ny langepers på 13210g/124 cm

Det beste med turen ellers var været - bortsett fra at det blåste litt hver ettermiddag hadde vi det finfint - og kunne nyte noen herlige økter på sjøen i finfint vær. Da får det helelr være at de heeelt store fangstene uteble. Ser for øvrig ikke bort fra at plassen får besøk av oss ved en seinere anledning. Hadde vært kult å se hva som dukker opp på en høsttur samme sted...Skål! Viktig å støtte det lokale næringslivet...Ingen kommentarer: