27. mars 2014

Vorma og Glomma 23.3

Ståle var alene hjemme på søndag - og jeg og han rottet oss sammen og planla en heldag med fisking. Var innom litt ulike varianter, før vi landet på å starte ved Vorma etter harren, og deretter prøve oss på gjedde og stam lenger nede i vassdraget et sted. Stein meldte også at han var klar for en økt harrfiske  - så da lå det til rette for en skikkelig samling i Laken avd. Romerike.

Jeg og Ståle var på plass litt over 9 - og da var Stein allerede der. Kald vind og overskyet - men ikke så alt for ille forhold. Fisket var imidlertid tregt. Jeg fikk truet opp en harr etter en stund - ikke særlig stor dog. Noe etterpå var det Steins tur med en fin en på 725g. Etter det ble det veeeldig trengt. Vi truet på en god stund - men til slutt kom vi til at vi like gjerne kunne prøve litt lenger oppe også. Det var for lite vann der til å fiske effektivt dog - så det ble ikke noe fres der heller. Stein måtte også ganske snart gi seg for dagen, så vi bestemte oss for å heller ta en kaffepause, før vi satte kursen mot et område lenger nede for å titte på noen harrplasser der. Har aldri vært der før - men det var en veldig fin plass, riktignok med skikkelig stygg bunn. Vi prøvde noen drag, men uten å se eller kjenne noe

Jeg og Ståle fortsatte dermed videre nedover til Glomma for en kombinert gjedde- og stamsatsing. Vi har jo sett (og fått) en del gjedde der som bifangst, så tanken var at en målretta satsing parallellt med stamfisket kunne være en idé. Vi rigga dermed to gjeddestenger hver i fin løpeavstand fra der vi satt, og begynte å fore opp etter stam. Hadde egentlig skikkelig trua på OK stamfiske - det var fin vannstand og fine forhold - bortsett fra litt mye vind. Det skjedde imidlertid fint lite på stamfronten - men ganske snart så vi at hangeren på Ståles stang hoppa litt, før nappvarsleren begynte å ule. Vi tok løpeturen, og Ståle satte tilslaget, men det som skjedde var dessverre at gjeddetakkelet disintegrerte. Hm - burde nok gå over status på taklene mine, skjønner jeg... Mens vi sto der nede nappa det imidlertid på min stang også, og jeg kunne lande en smårund gjedde på 3,8 kg.

Vi rusla opp til stamstengene igjen, men der skjedde den fint lite. Ikke lenge etterpå runna det på Ståles stang nok en gang. Ny løpetur, og denne gangen satt tilslaget - og fisken virket meeeget lovende. Like før land skjedde dessverre det som ikke skulle skje: Takkelet løsner, og fisken stikker - surt!

Etter dette skjedde det ikke mer på gjeddestengene - og fint lite ellers også: Ingen rulling eller smånapp på stamstengene til tross for hyppig agnfiske og jevn foring. Helt på tampen runna det plutselig på den ene stamstanga mi. Fisken kroka seg selv, og snart kunne jeg lande årets første stam. En herlig liten sak på 1520g/50 cm - håper det blir den første av mange i år.
Etter dette skjedde det egentlig fint lite bortsett fra at det selvsagt begynte å styrtregne. Jaja - får ta en ny tur snart, vårsesongen er uansett så smått i gang!

Ingen kommentarer: