22. juni 2013

Skinnerflo i ekstremvær - 21.6

Har hatt Skinnerflo høyt på prioriteringslista i år - men det har jo ikke vært forhold der nede, og nå starter jeg ferie mandag (drar til USA), så da var det få åpninger for sørvfiske...

Greide å tilrettelegge for en tur nå på fredag dog, hadde egentlig planlagt å reise direkte fra jobben - men ble temmelig deppa når dagen nærmet seg og det var meldt det drøyeste været på leeenge. Jeg og Ståle telte på knappene, men da yr.no meldte nesten OK forhold mellom 21-03 (ganske lite regn, relativt lite vind) bestemte vi oss for å gjøre et forsøk - ut fra mottoet "nå eller aldri".

Startet ca. 19 og kjørte gjennom temmelig variert vær på vei nedover. Var på plass ved Skinnerflo litt før 21 og etter å ha vurdert forholdene litt frem og tilbake rusla vi ned. Fikk akkurat opp brollyen på KJS-plassen til det kom ei heftig byge - men etter det roa det seg en del på regnfronten, og vi hadde faktisk flere perioder med opplett/nesten-opplett. Varmt og godt var det også, så det var ikke kaldt å sitte ute, det som var kjipest var egentlig vinden som dreide og sto ca. rett på det meste av kvelden.

Dårlig nappindikasjon var et problem, men det var små pauser i vinden innimellom, og da var det tydelig at vi hadde fått inn en del fisk på swimmen ihvertfall... Vi dro etter hvert en del 2-400g fisk og hadde brukbar action, men de store fiskene uteble. En periode fra ca. 2230-2330 stilnet både den verste vinden og småfisken av en liten periode og det var tydelig bra fisk inne på swimmen. Hadde noen bra napp begge to, og jeg fikk opp en småpen, men ganske slunken sørv på 770g/38cm. Trodde dette skulle være starten på en bra peridoe, men i stedet mørknet været og vinden dro på igjen. Vi gav oss rundt 00.45. - da var bølgene såpass at det var vanskelig å se noen ting egentlig, og været var utrolig mørkt for å være midtsommer. Jaja...

Oppsummeringsvis endte vel jeg på rundt 20 sørv + en mort, med en toppfisk på 770g/38cm som sagt. Ståle fikk vel noe færre sørv + en flire og en ål, ingen sørv over halvkiloen.

Ingen kommentarer: