16. januar 2012

På jakt etter storabbor 15.1

Årets 2. fisketur var en langøkt etter storabboren i OHH-land, kombinert med klubbmesterskap i isfiske for 2012. Vi har ikke fått til dette så mange ganger, og ikke var det så mange som kunne stille denne gangen heller. Jeg, Jonatan, Leif og OHH var på plass hos OHH kl. 08.00, og kjørte avgårde til det som ble en helt perfekt isfiskedag med null grader, null vind og null snø - og blankis på drøye 10 cm.

Første stopp var en liten økt for å sikre fersk agnfisk, og deretter fortsatte vi til dagens vann. Urtregt var det - mao. mye som ventet... Det eneste vi hadde av action på ismeitestengene som var godt spredt utover et lovende område var to usle run - begge resulterte i ørret, på hhv. 30 cm og slank (OHH) og 34 cm og rimelig feit (KJS). Utover det ble det en ussel abbor på 60-70g på pimpel (KJS) og et par titalls mort.


Uansett var det en nydelig og veldig hyggelig dag på isen - selv om resultatet var omtrent som forventet/fryktet. Alltid hyggelig å fiske sammen med Laken-folk også. Dessuten fikk jeg fyllt opp med agnfisk for en stund. Synd det er så langt og kjøre, ellers skulle jeg hatt flere turer ned dit gitt, nå blir det nok heller noen turer i de litt nærere abborområdene...

Ingen kommentarer: