23. desember 2008

Lakehøsten - 9 turer

Sundfossen 8.9
Var sugen på en liten tur i går, og jeg og Ståle ble enige om å prøve lake i Sundfossen, siden vi uansett kom seint avgårde. Kledde oss godt siden vi trodde det ble kaldt, men det ble det ikke og vi ble sykt varme av trasketuren fra Sundet og ned. Plassen var også litt tricky - sterk strøm og stygg bunn, men lake var det der... Vi sleit vel ganske mange takkel hver, og jeg var den eneste som fikk fisk - 3 stk mellom halvkiloen og kiloen.

Var ikke så enkelt å komme ned i dyphullet der som jeg håpet - rett og slett litt for stri strøm. Mulig det er bedre når vannstanden er lavere, og at en da kan fiske nærmere selve "fossen" (som er demt opp...)

Fetsund 29.9
3 uker siden sist fisketur og jeg og Ståle dro til Fetsund for å dra opp noen laker. Vi fisker vanligvis fra rygga når vi er der, men vi fant et sted rett oppunder jernbanebrua denne gangen. Plassen så i utgangspunktet interessant ut selv om det kanskje er litt for jevnt grunt vann der. Det ble blanking, men uansett godt med en tur ut.

Glomma/Nes 3.10
Grunnet surt vær ble en tur i sjøen droppet og jeg og Ståle dro i stedet for til Glomma ved Nes. OK forhold, men en del vegetasjon og høstrusk i vannet. Fisket med to stenger hver med laks/makrell. 2 laker på land for meg, største ca. 1200g . Været ble til slutt såpass ille at vi dro ganske tidlig hjem igjen.

Rånåsfoss 12.10
Det ble en relativt sen kveldstur til Rånåsfoss for meg og Ståle. Jevn action fra start til slutt med 8-9 smålaker på land for hver av oss. Den største anslått til rundt 1100-1200g.

Glomma/Nes 23.10
Nok en sen kveldtur for å få litt frisk luft. Kun to små laker på land

Glomma/Haga 4.11
Surt, kaldt, tåke, rim på stengene og is i stangringene - lakestemning! 3 små på meg, 2 små på Ståle. Godt med litt frisk luft igjen.

Fetsund 11.11
Ståle og jeg prøvde en ny plass ved Fetsund som på kartet kunne se interessant ut. Stedet er rett ovenfor jernbanebrua på østbredden av Glomma. Det viste seg at området rett ovenfor brua var vanskelig å fiske fra - bratt, glatt og mye vegetasjon på bredden. Synd, siden vi kunne konstatere at elva gikk fint og var brådyp akkurat der. Vi rigget oss derfor til et par hundre meter oppstrøms brua, men fant raskt ut at her var elva laaanggrunn med mudderbunn og bunnvegetasjon. Gav stedet en sjanse, men nok en gang ble uttellingen heller elendig. En microlake…

Rånåsfoss 23.11
Det ble en kveldstur til Rånåsfoss igjen. Ståle og jeg var på plass litt før kl 21. 5-6 kuldegrader og stjerneklart ved ankomst. Kaffe på termos hjalp oss med å holde varmen. Lakene var på plass denne gangen også. Vi slet en del med feilkroking/spytting av agn, men resultatet ble til slutt følgende: Ståle - 5 smålaker på land, den største rundt kiloen. KJ - 6 på land med en pen fisk på 1900g som bestenotering.

Vorma 22.12
Både jeg og Ståle har hatt en LAANG periode uten fisking nå, er vel nesten en måned siden sist tur, og et par uker før det igjen før neste... Vi var derfor begge temmelig fiskesugne og greide endelig å komme oss avgårde i gårkveld. Valget falt på Svanfossen, i håp om at den kunne dukke opp noen gromlaker der snart. Forholdene var fine, men kort sagt ble det ikke det store resultatmessig - 4-5 smålaker hver, ingen særlig over kiloen. Litt tidlig for gytelakene ennå tydeligvis, men lakene begynner å bli feite, så snart...

Ingen kommentarer: