17. oktober 2023

Mjermen 15.10

Var sugen på et nytt abborforsøk før det blir alt for kaldt. Jeg og Ståle startet fra Kløfta rundt kl. 8 og satte kursen mot banjoland - Aurskog-Høland. Var meldt fint vær, men potensielt en del vind fra nord/nordvest. Valget falt derfor på Mjermen som kunne gi ly en del plasser i vannet. Plukket opp Marius på Fetsund. Båten var på vannet 9.30-ish. Fokuserte på den nordøstlige delen av vannet.

Fikk relativt raskt et par mindre abbor, samt at jeg mistet en antatt kg+ på håvkanten. Dro litt rundt og testet ulike plasser uten at det leverte noe særlig. Vinden hindret oss av og til å fiske av noen steder på en effektiv måte. Rundt 13.30 skjedde vel det som var mest spennende på turen. Ståle trodde han satt bom fast i bunnen, men det skulle vise seg å være ei relativt stor gjedde. Det lette utstyret fikk kjørt seg i noen minutter, men fikk til slutt opp en gammel madam med de strategiske målene 8720g/108cm. Ny gjeddepers på Ståle.
 
Etter dette var det kun sporadisk kontakt med fisk. Totalt ble resultatet noe ala dette: 8-10 abbor opp mot halvkiloen og 5 gjedder. Avsluttet fisket litt etter kl 18. Uansett en fin sjø å fiske i, som bør forsøkes igjen ved en senere anledning.

Ingen kommentarer: