10. oktober 2023

Oslofjorden 15.9-17.9. (micrometal i Røsneskilen)

(Har for en stor del kopiert denne rapporten fra OH, må etter hvert bare prioritere å få oppdatert fiskebloggen mest mulig effektivt...)
 
Helga var satt av til jakt på rare arter i Singlefjorden med utgang fra OHs hytte i Røsneskilen. Fredagskvelden ble brukt til sosialt samvær og en liten jakt på mikroarter i kilen. Alle som ville tok leirkutling, trepigget stingsild og sandkutling. Det medførte to nye arter på Ståle (de to første).
 
På lørdagen var det mye vind fra sørvest, så KJ og Marius gikk rundt til Sponvika for å fiske etter tverrhalet langebarn. Det ble det ikke, derimot sjøkreps, fløyfisk og en del annet mer ordinært før dreggen satte seg og gikk tapt. OH og Ståle gikk for plassene som kunne ha tungevar og liten fløyfisk rett utenfor og i munningen av kilen, med kun en vanlig fløyfisk som mest interessante resultat (og enorme mengder svartkutling), men ettersom vinden økte på endte de til slutt på de innerste plassene. Utover ettermiddagen roet vinden seg noe, og vi kunne igjen satse på tungevar og liten fløyfisk der vi hadde mest trua. Og rundt klokka 16-17 satt tungevaren for Ståle, ny art nummer tre på han.
 
Nå kom også Stein, og vi rakk at par timer til på denne plassen før det ble mørkt, dog uten spennende fangster. Det ble dog en hyggelig aften på hytta. Neste dag opprant med en vindretning som hadde snudd til nordøst, og dermed var det langt triveligere bølger. Dermed kunne vi gå for plassen med mulig spisshalet kutling og flekket fløyfisk. Rundt klokka 1100 kunne Stein notere seg for ny art med en spisshalet kutling på 5,1 gram. Etter en stund dro tremannsbåten innover til tungevaren, mens Ståle og OH ble liggende på 30+-meters kanten. Klokka 1150 kom dagens andre spisshalet, OH fikk en på 5,8 gram. Ny pers. Rundt 1230 fikk KJ ny art, tungevar, og deretter OH igjen spisshalet på 6g klokka 1250. Ny pers igjen. Nå hadde vi ligget på 30+ noen timer, så vi bestemte oss for å flytte innover, og da fikk Ståle sin fjerde nye art på turen; Spisshalet på 6,1g

Dermed byttet vi plass. I løpet av den neste halvannen timen fikk KJ to spisshalet og Marius en. Begge fikk dermed ny art. Deretter gikk tremannsbåten ut til en plass med mulig langhalet og tverrhalet langebarn, men det ble kun en sjøkreps, hvitting og noen interessante napp på 1-2 timer. De siste timene lå vi alle inne på tungevarområdet, men det ble ikke mer spennende.

Ingen kommentarer: