7. oktober 2012

Storfjorden 25.-30.9

Så var det klart for årets høydepunkt: En lenge planlagt og sett fram imot havåltur til nordvest. Forventningene var høye da jeg, Ståle, Stein, Marius, Leif og Ole-Håkon satte kursen oppover.

Planen var variert fiske/båtfiske på dagen, havål på kvelden. Basert fra erfaringene fra i fjor kutta vi ned til 2 båtdager, i håp om at vi skulle greie å henge litt bedre sammen mot slutten denne gangen (noe som for øvrig bare delvis holdt stikk).

Vi starta ballet med en kjapp liten gyltefiskeøkt på tirsdagen da vi kom opp, for så - etter en liten pause med mat - rigge oss opp for første havåløkt.  Vi hadde planlagt å prøve en rekke ulike havålplasser denne gangen, men for å gjøre en lang historie kort traff vi ikke helt med havålen. Det ble med 2 på land: Ny pers på Ståle (4,46kg), første havål på Marius (3,28kg). Ellers var jeg borti en liten en som slapp rett før land, og flere hadde napp - men ift. i fjor var det veldig tregt. På plussiden fikk vi imidlertid testa en god del av plassene vi hadde på blokka - noen av dem vil nok aldri bli besøkt igjen, men ihvertfall en ny godplass ble oppdaget - og skal besøkes ved første anledning. Mistenker ellers at noe med forholdene ikke var helt ideelt for havålen - tror vi fiska på høyere vann i år (i fjor fiska vi rundt fjære, i år rundt flo), samt at det var fullmåne i år, men akkurat nymåne i fjor - begge deler kan fort være en faktor, men det er selvsagt vanskelig å vite sikkert. Det blir uansett ny havåltur så snart praktisk mulig!

Fisket ellers var ganske bra og variert - ingen nye arter eller perser på meg, men jeg har jo også fiska området mye før. Mange av de andre perset og/eller plukka nye arter, og artskonkurransen (som vi har vedtatt må bli et fast innslag på Laken-turene) spisset seg skikkelig til mot slutten, før Ståle fikk en knepen seier med 24 arter. Totalt sett fikk vi 29 forskjellige arter - noe som vel er Laken-rekord i artsbredde på en tur...

Mine egne fangster er det ikke alt for mye spennende å si om dog - 22 forskjellige arter, et par pene sei, ellers gressgylt, glassvar og blåkjeft - pluss at jeg plukka opp kutlingkvartetten bergkutling, sandkutling, svartkutling og tangkutling i et forsøk på å komme ajour i artskonken...

Ellers var det en strålende tur i godt selskap og med bemerkelsesverdig bra vær - ser allerede frem til neste tur!

Ingen kommentarer: