1. september 2023

Mer pelamider i Oslofjorden 30.8

Tok en ny tur etter pelamidene i Bunnefjorden onsdag ettermiddag/kveld. Rekrutterte Andreas som dekksgutt etter å ha prøvd diverse andre mannskapspooler. Satte ut fra Nesset i strålende vær, og begynte å dorge nordover på østsida - det er det området det har blitt tatt aller flest i denne gangen. Kom et stykke oppover da vi så mye action langt utpå over mot motsatt side (fugler, fisk som jaget, etc. i et konsentrert område). La om kursen og dorget rett mot området i 3-4 knop. Da vi nærmet oss smalt det plutselig på alle stengene samtidig, og etter litt kaos fikk vi landet en pelamide hver. Så fulgte et par timer med heftig action. Vi dorget stort sett midt i Bunnefjorden langs strømkantene og traff både dobbelthugg og trippelhugg og mye generelt kaos - og alt var pelamider. 
 
Etter dette roet det seg, og vi fikk bare noen enkeltfisk samt en og annen makrell, og slik fortsatte det til det ble mørkt. På slutten prøvde vi nærmere land, og ekkoloddet viste store baller av agnfisk med jagende fisk rundt, men ingen av dem ville noe som helst, så det var det første perioden som leverte all fisk av interesse.

Fasit ble uansett totalt 12 pelamider, 6 hver hver - fra 1300g - 1760g. Min største var 1680g. I tillegg fikk vi totalt 6 makrell. Traff flere fiskere på vei inn (og havnet i en irriterende kø på rampa i mørket), men de sa de ikke hadde fått. Sto for øvrig masse folk langs land og kasta, særlig på østsida. Er visst mange som har fått fra land der etter hvert...

Ingen kommentarer: