9. desember 2018

Sunnmøre 16.9-21-9

Nok en gang var det tid for en Hjørundfjordtur med primær fokus på båtfiske og havåø. Tenkte på forhånd at etter mange turer med drittvær var det jammen på tide å treffe godværet, men neida. Været var vel egentlig så ille som det kunne bli. Litt fisking fikk vi dog til uansett.

Søndag 16.9
Vi var på plass ved hytta søndag ettermiddag. Været var halvtrist, så vi gjorde ikke annet enn å rigge oss til for en havåløkt rett utenfor hytta. Stein og Ole-Håkon dukka opp en liten stund etter oss. Første havåløkt var ganske begredelig faktisk - ingen sikre napp av riktigs sort på noen av oss. Jeg fikla med en tullestang jeg lånte av OHH rett under havålstengene mine, og jammen greide jeg ikke å nappe opp 2x 5TTB. Begge var små (15,7g og 21,1g) - men det er jo uansett stor suksess å notere en ny art som har snodde seg unna så lange...

Mandag 17.9
Halvgreit vær på dagen - men fangstene ble ikke det helt store. Vi prøvde litt forskjellig, og jeg og Marius fikk en spisskate hver. På kvelden var planen å teste en ny havålplass. Vi var faktisk og kikka på 3 ulike plasser som alle så bra ut, men landa på den vi likte best. Først skjedde det lite, bortsett fra et heftig smell av en bilulykke oppe på veien. Så ble det bra action hos meg og Marius som sto ytterst. Først fikk Marius en han mista i overflata, så landa han en, så landa jeg en (4-5 kg). OHH flytta seg lenger ut og snart var det action hos han også - han fikk på 7680g, mens jeg fikk en på 7000 blank. Så kroka jeg en fisk jeg ikke har kjent maken til på havålfiske. den var egentlig bare tung, men den var enormt tung. Tenkte kanskje på diger skate, dro den jevnt langs bunnen innover. Da jeg så en enorm havål sige opp trodde jeg aldri jeg skulle greie å lande den - men eminent hjelp fra Marius og Stein havna den i håven. En veie og målesesjon avslørte en soleklar pers: 25600g og 204 cm. Rakk også å nappe opp noen få mikrofisk, deriblant ei dvergulke og en liten paddetorsk.

Tirsdag 18.9
Vi la inn ei økt på anker etter skolest, men det ble helt og fullstendig resultatløst, så vi gav oss sikkert litt for tidlig - uten et eneste napp og med masse skvalping... Ellers ble det ikke noe særlig å skryte av på båtfisket. På kvelden testa vi nok en ny plass. Der var det definitivt havål, men de som kom opp var små. Jeg fikk 3 stk opp til 5 kg, Stein fikk også en liten en.

Onsdag 19.9
Onsdag var det mye vær på morgenen, så vi drøya litt med å dra utpå. Vi testa litt forskjellig fiske uten det helt store resultatet, men jeg og Marius hadde en bra spisskateøkt på tampen med 3 stykk på knappe 45 minutter - mine var 10030g og 11600g. Havålfiske ble nærfiske utenfor hytta gitt været, men selv der ble det for ille etter hvert, og resultatet var også  ikke-eksisterende, så da ble det heller årsmøte.

Torsdag 20.9
Båtfiske på dagen var utelukket gitt været, så vi holdt oss inne til det begynte å roe seg ut på ettermiddagen, og dro innover i fjordene for å teste bryggefiske og havål der. Første sted vi fiska fikk vi bare smågylter, men sted nr. 2 var mer spennende og leverte ganske mye gylter mens det var lys. Den hadde også rufsete steinbunn, så vi hadde trua på at det var en spennende havålplass også. Utrolig nok hadde vi ingen havålaction, det eneste som kom opp i mørket var et par lyr.

Fredag 21.9
Fredag var det siste fiskedag, og det beste været vi hadde på turen (dog ikke bra). Vi brukte dermed tida i båt, selv om det var temmelig vått. Ikke noe veldig spennende å melde dog - dagens beste fiske bar en økt jeg og Marius la inn etter lyr, der vi hadde bra action med fisk opp til 3-4 kg. Slowtrolling med jigg gav aller best uttelling - de helt store fiskene uteble dog...

Ingen kommentarer: