17. januar 2016

4 laketurer i Glomma før grisekulda - 3.1, 5.1, 9.1 & 11.1

Har hatt noen turer etter lake etter at det nye året begynt, med varierende resultat. Nå har grisekulda kommet og lakefisket ligger på hylla for en periode - så da er det vel på sin plass med en fot i bakken.

Søndag 3.1
Jeg lokket med meg Marius på en liten tur i Glomma etter lake. Begynte med å teste en plass som fisket sjelden, men som periodevis holder en del gytelake. Etter en drøy time etter så mye som et touch på agnene kom vi til at vi skulle gjøre en rask forflytning. Ikke alt for mye action her heller, og ørlite plagsom is/slush. Imidlertid nappet det litt innimellom, og selv om jeg faktisk ikke fikk en eneste fisk på land fikk Marius et par standardfisk, før han likegodt slo til med en ny pers på pene 2910g helt på tampen. Alt i alt en bra laketur.

Tirsdag 5.1
Jeg, Ståle og Marius tok en ny laketur. Vi hadde grisetrua, men det var det visst absolutt ingen grunn til. Vi endte på totalt 5 smålaker, knapt nok over kiloen noen av dem. Jaja...

Lørdag 9.1
Så på værmeldinga at søndagen ble en sur og trist fiskedag, så jeg kom til at om det skulle bli noe fisking i helga var det bare å komme seg ut lørdagskvelden. Var også hjemme alene, så mulighetene var til stede for å ta en tur. Vaklet litt mellom sofa og fisking gitt at temperaturen var rett over 10 blå, men landet til slutt på at jeg fikk komme meg ut og sjekke forholdene. Greide å lokke med meg Marius, og vi var på plass 18. Vannstanden hadde gått ned, og isen hadde ikke lagt seg noe mer, så forholdene var egentlig finfine.

Det begynte kjapt med smånapping og noen små laker kom opp. Bomma også på en del napp og fikk trua på skikkelig actionfiske, men så døde fisket ganske betraktelig. Vi trøkka på og det var noe smånapping innimellom, men det ble langt mellom fiskene. Var vel nesten i ferd med å gi opp da jeg kroket en tung fisk - heftig pumping for å få den inn, og opp kom den styggeste laka jeg noengang har sett. Halvt albino der alt som skulle vært brunt var hvitt, og den så dermed mer ut som en snakehead enn en lake. Slitte finner og masse sår også, men brei rygg og antydning til hengebuk gjorde at den tross alt klokka inn på 3920g/77 cm. 
 
 Norges rareste (og eldste) lake? 3920g/77 cm - min nest største noen gang.
 
Etter dette gav vi det en drøy halvtime til, uten at det kom opp mer enn en halvannenkilos til på meg. Jeg klokket inn på 6 laker: Den store stygge, 2 stk rundt halvannen, 2 stk 6-700g som ble agn, og en bitteliten rakker på sikkert ikke mer enn 150g. Marius hadde ikke den store flyten og endte vel på 1 stk under kiloen...

Mandag 11.1
Værvarslinga meldte om kommende grisekulde, så jeg lurte med meg Andreas på et siste lakeforsøk før kulda satte inn og snart ville legge lokk på lakefiske for en stund (muligens også helt bokstavelig talt). Fine forhold, fin temperatur og trua var på opp. Det kom kjapt opp noen gytefisk, men ingen kremfisk. Var borti større fisk, men de største var en på rett under 2-kilosmerket (Andreas) og en litt over på småpene 2310g (meg). I tillegg ble det 4-5 laker på rundt halvannen kilo hver.

Sesongens nest største så langt - 2310g

Ingen kommentarer: