9. desember 2013

Mer skrubberier 7.12

Fikk plutselig åpning for en liten tur på lørdagskvelden, og været var plutselig strøkent (men kaldt) - så jeg hooka opp med Andreas for en ny runde skrubberier - på vestsida denne gangen...

Hadde sett meg ut noen plasser på strekninga nedover vestsida jeg hadde lyst til å teste ut. Litt langt å kjøre, men nå har vi jo vært en del på østsida, så jeg hadde lyst å se på noen nye plasser, også med tanke på våren (det er noen interessante plasser i dette området vi aldri rakk å sjekke i tungerusen i høst).

Første stopp var en veldig kul plass, og har lå det en bra stabel skrubber også. Typisk nok ville bare de små leke. Andreas fiska på en som så veldig bra ut, men det ville seg ikke - det er vel en grunn til at noen av dem faktisk blir store, så.

Neste stopp var en småbåthavn - fant en del skrubber her også, men ingen veldig store, så vi fortsatte etter hvert til en plass som egentlig sto på "tungelista" i høst.
 

Denne plassen var som ventet en fantastisk med tanke på tunger til neste år, men hadde egentlig ikke noe særlig skrubbepotensiale. Den ene plassen der de forsåvidt kunne vært var det bare torsk og SØ. Men plassen må definitivt besøkes med vadere til våren ihvertfall.

Så var vi en tur innom en kul boblehavn der, men det var ingen skrubber å se der merkelig nok. Kanskje boblingen ble for mye for dem rett og slett? Så bare en enslig skrubbe - til tross for fin bunn og ganske mye å kikke på.

Siste stopp var et stort område med masse plasser å kikke - hadde høye forventninger til det. Et strek i regninga var dog at det lå is på hele den indre delen - som egentlig var det aller kuleste området. Det var litt åpent vann i utløpet av en liten elv - og der lå det en skrubbe, samt piggvaren som Andreas har lagt ut bilde av på bloggen sin - som altså hadde drept seg selv ved å sette seg fast inne i et armeringsjern et stykke oppe i elva (!) - småsært! Nordover var det imidlertid åpent vann, fantastisk bunn og masse småbrygger. Her fant vi en del skrubber, men bare små. Her fant vi nok et område som lukter tunger og varer til våren ihvertfall. Fiska for øvrig på det jeg trodde var en liten skrubbe akkurat da vi skulle snu tilbake mot bilen - og det viste seg faktisk å være en slettvar da den dreide rundt 180 grader og svømte sin vei - jaja...

Stakk ellers innom Åros på vei hjemover, nada is, og veldig kul bunn akkurat ved elveutløpet. Så noen skrubber der også, og faktisk en ganske stor, men den ble stressa av lyset og stakk. 


Da får vi se om dette ble siste skrubberunde for i år, eller om jeg får presset inn en tur til, merkelig så vanskelig det skal være å få opp en skikkelig kilosskrubbe da!

Ingen kommentarer: