20. mars 2006

Bunnefjorden og lakefiske i Vorma 17.3

Tok en liten familietur på Bunnefjorden på søndagen, siden det var en relativ suksess sist - men noe ikke var det helt store, og resulterte i nokså laber fangst på en (1) liten hvitting... Traff imidlertid Ole-Håkon som også var på familietur, men han fikk ikke stort han heller.

Jeg og Ståle var imidlertid gira på å prøve litt lakefiske igjen, og hadde håpet at godplassen i Glomma var ok. Litt rekognosering viste at isen er faktisk i ferd med å gå på lakeplassen, men det trengs 2-3 dager med mildvær til før det er fiskbart der. Vi endte dermed opp med å prøve i Vorma i stedet.

Vannstanden var ekstremt lav, men forholdene ellers var fine, og isen var ikke noe problem (til å begynne med ihvertfall...). Fisket var først ganske tregt, men det tok av etter hvert. Snart nappet det temmelig tett, og fasit etter et par timers fiske var 8 laker på land for min del, 4 eller 5 for Ståle. Snittvekta lå vel på noe over halvkiloen, men det var vel bare en eller to fisk som bikket kiloen, og de gjorde det i så fall bare såvidt (vi veide ingen, siden det ikke ble noe fisk av spennede størrelse). Jeg hadde imidlertid et par tyngre napp som slapp, og Ståle hadde på en skikkelig tung fisk - fristende å tippe 2+ ihvertfall

Ellers var alle lakene untatt 2 utgytte, og de to som ikke var utgytte var sprekkeferdige av rogn, så det er tydelig at ting skjer nå... Og alt i alt var det en nokså vellykket laketur, selv om det ikke ble noe storlake denne gangen heller. Nå gleder jeg meg sykt til å prøve godplassen i Glomma, tipper det kan være fiskbart der på fredag, og i så fall blir det tur dit da!

Ingen kommentarer: