19. august 2018

Stamfiske i Glomma 26.5, 27.5, 2.6, 3.6 & 17.6

Lørdag 26.5
Både jeg og Andreas har lenge snakka om å teste lenger nord i Glomma etter stam. Vi har snakka med diverse folk om plasstips der oppe, og fått en drøss alternative plasser, men siden vi kom seint avgårde gikk vi for en av de som er lettest tilgjengelig på denne turen. Super plass, men litt sølete der vi satt pga. at vannet nettopp har gått ned. Var på plass litt over 21 og hadde stengene i vannet litt etterpå. testa bunnmeite + flytebrød - Andreas fikk raskt en stam på knappe halvannen på flytebrød, men det ble den eneste vi fikk på flytebrød selv om det var bra med fisk oppe. Bunnmeitet begynte også veldig tregt. Jeg fikk tidlig en 1330-fisk nær land, og så var det vel en del bomtilslag på oss begge to. Bunnmeitet ble enormt urettferdig - jeg fikk en stam i timen ca, samt et par brasmer på rundt halvannen - Andreas fikk nada og niks. Trøkket på alt for lange, for fiskene som kom opp var alt for fine til å dra. Jeg noterte rekka 2150g, 1690g, 2100g og 1350g i tillegg til 1330g fisken - definitivt en plass som bør besøkes igjen.
  
Søndag 27.5 
Ny tur med Andreas - jeg var gira på å teste plassen på motsatt side av elva. Plassen var fin, og mye tørrere enn den vi satt på dagen før. Fin strømkant og god plass - sporadisk rulling av fisk, men det tok litt tid å få igang fisken. Andreas fikk første fisk og hadde mye napping, men etter hvert fikk jeg fres på fisket mitt og ila. perioden 22-23 tok det solid av. Andreas endte vel på 3 stam og en brax, største stam 1880g - mens jeg klokka inn på 7 stam og en buk, med største fisk på finfine 2320g/56cm. Liker meg etterhvert godt der oppe gitt med masse stam og 3 fisk over 2 kg ila. 2 dager.

Lørdag 2.6  
Nok en stamtur med Andreas, samme plass som sist. Nydelige forhold, men en del lavere vann enn sist og litt plagsomt med mygg. Mye fisk på plass, men litt halvtricy å kroke dem av en eller annen rar grunn. Vi begynte med en brax hver, så ble det bra med stamaction på meg en stund - fikk en fin en på rundt 1700g, før det bler litt kaos med dobbelthugg av en standard kilosfisk på bunnmeite og en stor fisk på flytebrød. Den siste viste seg å være en solid sak på 2410g/56cm - og dermed min nest største stam ever. Etter dette var det sporadisk action og helt enormt med fisk som ikke satt frem til vi gav oss litt før 02. Jeg endte til slutt med 5 stam, samt 2 som glapp rett før håven (ikke noen veldig store). I tillegg hadde jeg på en helt sinnsyk fisk på frilina reke - enten en enorm stam eller en ørret må det ha vært. Andreas fikk en stam på 1650-ish, i tillegg til braxen tidlig på kvelden... 

Søndag 3.6  
Nok en stamtur i Glomma nord. Tenkte egentlig å teste en ny plass, men havna samme sted som turen før. Masse fisk denne gangen også, men jeg fikk ingen veldig store. Andreas fikk en 2+ som jeg ikke husker vekta på. 

Søndag 17.6  
Nok en stamtur i Glomma nord - med Stein denne gangen. Testa SIVA først, men der skjedde ingenting, så vi flytta oss. Vi fikk stam, brax og buk - dog ingen riktig store. Min største var rett under 2 et sted (1960g tror jeg). Vi gav oss 01, rett før drittværet kom. 

Ingen kommentarer: