12. februar 2014

Lakesesongen i Vorma - 5 turer og så var det slutt... (1.2, 2.2, 5.2, 9.2 og 11.2)

For noen år siden oppdaget vi en fantastisk lakeplass i Vorma - problemet er bare at det er et veldig lite område å fiske på, at lakene bare er der en kort periode hvert år og ofte er elva akkurat i den perioden dekket av (tynn) is. I tillegg må vannstanden være riktig - for mye eller for lite vann, og du sliter bare vekk en haug med takkel. Nå er det nesten 3 år siden sist jeg har fått fisket der, og når forholda endelig så lovende ut ble det lagt inn en liten satsing.

Lørdagen 1.2 hadde jeg bare en liten åpning for fisking mellom andre prosjekter - men jeg var der oppe litt over 17 og fisket halvannen time. Tung snø å vasse i ned til plassen, men umiddelbar action. Hadde vel 15 fisk i løpet av den halvannen timen jeg var der. En god del fisk over kiloen, men ingen riktig store. De to jeg veide klokket inn på hhv. 1220 og 1400 blank... Joda - lakene var på plass de!

Søndag 2.2 hadde jeg og Heier egentlig tenkt å fiske Degernesfjella, men vi mista trua på isen, og Heier ble gira på lakefiske etter mitt testfiske på lørdagen. Så - jeg ble plukka opp på Kløfta litt før 17, og litt over 17 var vi på plass der oppe. Vi rigga oss til, og hadde umiddelbart masse action. Det gikk slag i slag, og lake etter lake kom opp - men de var dessverre temmelig små. Vi fikk vel en hver som såvidt krøp over kiloen, og det var lenge de største. Utpå kvelden seig det plutselig på et par fisk av en heeelt annen kaliber på den ene stanga mi. Mistet en bra fisk først som jeg ikke så, deretter kom det først opp en 3060g/72cm-fisk, før jeg fikk opp en 4320g/82cm og dermed ny pers med god margin - og det gjorde jammen godt etter et par hundre laketurer i Glomma/Vorma.

Årets første fine lake - 3060g/72cm (Foto: Ole-Håkon Heier)

Årets første fine lake - 3060g/72cm
(Foto: Ole-Håkon Heier)

Er det ny lakepers? - 82 cm!
(Foto: Ole-Håkon Heier)


Jada - ny lakepers: 4320g og 82 cm!
(Foto: Ole-Håkon Heier)

Veeeldig tøff fisk! Slutter aldri og fascinere meg...
(Foto: Ole-Håkon Heier)


Ole-Håkon fikk også inn noen litt bedre fisk - og fikk opp en på rett oppunder 2 kg-grensa med 1970g som beste. Nappingen gikk ellers i bølger, slik det pleier på lakefiske - men det var jammen ikke store pausene. Vi gav oss rundt 2330, og da hadde vi notert 25 laker hver, til sammen nøyaktig 50 stk...

5.2 tok jeg og Ståle en ny tur. Umiddelbart action - og så gikk det slag i slag. Sleit litt med krokinga, og kunne sikkert hatt dobbelt så mange fisk på land hvis det ikke var for det. Vi endte vel til tross for det på 24 laker på en ikke veldig lang økt, de største rundt halvannen (hhv. 1560 på Ståle og 1500 på meg). Brukbart innslag av fisk over kiloen - men ingen riktig store... Den siste fisken vi fikk hadde for øvrig like godt tatt både mitt og Ståles takkel - fikk også en annen fisk med et takkel godt nede i svelget, robuste dyr...

9.2 og 11.2 ble de to siste turene for i år. Lakefisket på denne plassen har pleid å slutte veldig raskt i begynnelsen av februar - så også i år. Gudene må vite hvorfor det er så mange der en kort periode og hvorfor de plutselig forsvinner. Tror det er et gytehull, og at de av en eller annen grunn stikker derfra når de er ferdig med gytingen. 9.2 ble det ihvertfall bare 2 bittesmå laker, og jeg konkluderte med at det var slutt for i år. Da jeg tok en siste tur 11.2 for å bekrefte at det var over var det enda mindre napping - og dessuten alt for mye vann. Men neste år!

1 kommentar:

Carl Oscar sa...

Feit og flott Lake :) grattis