28. juni 2024

Glomma 26.6

Tok turen til Glomma ved Funnefoss. Plassen var ganske gjengrodd og det så ikke ut som det var blitt meita der noe særlig i det siste. Veldig tregt fiske som aldri kom i gang, masse smånapping, fikk noen mort. Så større fisk som rulla langt ute, og en ørret var innom og jaga noen ganger.

15. juni 2024

Skinnerflo 2.6

Skinnerflo og sørvfiuske var en fast aktivitet for en del år siden - og det var et av mine favorittsted for meitefiske. Så ble fisket dårligere og det ble noen års pause, men de siste årene har det heldigvis tatt seg opp igjen og jeg har begynt å prøve å få inn en tur eller to hvert år igjen.

Møtte OHH på parkeringen rundt kl. 20 og vi var i gang med sørvfisket litt seinere. Strøken kveld, lite vind og tidvis vindstill. Myggen var ganske fraværende frem til nærmere midnatt. 
 
Ganske tregt fiske den første timen, men fra klokka 21 ble nappfrekvensen temmelig jevn, og etter hvert ble det bra med fisk opptil rundt 3-400g. Litt over 23 lfikk OHH kveldens første godkjente fisk: 660g/35 cm. Trøkket holdt seg, men storfisken unngikk agna – helt til litt over midnatt. Fikk på en litt tyngre fisk, men skjønte ikke helt hvor fin den var før den var i håvem: 1180g/41 cm og min nest største sørv noensinne (og den 4. over kiloen). Etter dette sa jeg meg ganske raskt fornøyd og dro hjemover, klokka nærmet seg 0030. OHH fortsatte litt til og landet en bra fisk etter at jeg dro på 930g/39,5 cm.

Et lite tjern i skogen 2.6

Jeg og Linn besøkte et lite tjern med diverse arter. Var et litt spennende sted å fiske sist jeg var der, for artssammensetningen er litt spesiell - men det er 10-15 år siden nå, og siden da har visst småfisken tatt over. Vi fikk primært bittesmå stam, kombinert med noen få gullbust. Ikke veldig spennede fiske egentlig - men uansett en fin kveld...