7. oktober 2024

Sommerferiefiske 2024

Ble ytterst lite sommerferiefisking denne sommeren - begrenser seg til litt fiske i Strandaelva, uten annet resultat enn lakseyngel og noen ørretpinner... Ellers ble det begrenset til fiskeutstyrsshopping i Japan som den mest fiskerelaterte aktiviteten...

Hurdalssjøen 18.8

Jeg og Ståle forsøkte oss i Hurdalssjøen med båt igjen. Rakk ikke fiske stort før vinden kom og vi måtte trekke i le. Fikk en liten abbor hver, men fikk ikke fiska noe særliug effektivt før vi måtte gi oss pga. vind. Jaja...

Bud 14.9-21.9

En ukes fiske på Bud med Ståle, Marius, Stein og Ole-Håkon. Finfin plass, mye forskjellig vær, men hyggelig var det uansett. Ingen spektakulære fangster for egen del, men fikk løfta persen på glassvar til 785g, og persen på strandtangbrosme til 208g. Ellers fikk jeg totalt sett 5 strandtangbrosmer, samt ca. de vanlige tingene: Torsk, sei, lyr, lange, brosme, hyse, hvitting, sandflyndre, rødspette, knurr, en skjellbrosme, en blålange, sypike, en paddetosk, hågjel, makrell, svarthå.

Mjermen 30.9

Nytt forsøk i Mjermen med Ståle. Finfine forhold, men veldig kaldt. Fisket var dog dritt. Endte med 4 abbor og 1 gjedde på meg, kun en liten abbor på Ståle. Største abbor 780g/41cm.

Stora Le 8.9

Møtte Ole-Håkon på båtutsettet klokka 10.30 og la utpå. Vi prøvde først en halvtimes driftfiske etter hornulke, uten resultat, før vi gikk på abborkjøret og forble der til 19.45. Det var 21 grader i vannet og fisken var ikke veldig på, men det ble bedre og bedre utover dagen, så til slutt endte vi med 40 abbor og 4 gjedder. Ikke noen særlig store abbor med de største på 490 og 470 gram, men greit med fart de siste timene. Crankbait var hakket bedre enn jig i dag. Vi rundet av med 45 minutters driftfiske etter hornulke igjen på 20-45 meters dyp med markbiter, igjen uten resultat.

Brasme 17.8

Brasmeforsøk med Ole-Håkon på en klassisk meiteplass. Jeg fikk en liten brasme, samt en del mort og noen små abbor. OHH fikk flere brasmer og flere abbor, men færre mort. Fin plass, hyggelig kveld!

Mjermen 11.8

Båttur med Ståle. Fisket av en rekke steder nordover i vannet. Tregt fiske med bare noen få abbor og et par gjedder. Største abbor 960/41cm, 430g og 300g samt og gjedde 6300g/97cm - alle Ståle. Jeg fikk bare en microabbor og ei snipe. Noen brukbare hogg i tillegg.

Hurdalssjøen 4.8

Var faktisk en tur ut og fiska igjen - Hurdalssjøen med Ståle. Finfin kveld, men varmt, stille og tregt på abborfronten. Fikk også en sinnsyk regnskyll, men den varte heldigvis ikke så mange minutter. Resultatet var en abbor på kanskje 30g på meg, og en som var kanskje 5 ganger så stor på Ståle. Fikk dog testet en del av plassene jeg har sett meg ut på dybdekartet - og etter en litt sjekk med de lokale abborfiskerne nå i etterkant viser det seg at vi var på de riktige plassene (men tydeligvis ikke på riktig tid...)